Connect with us

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

EKTAKTO!Τα γυρίζουν οι Τούρκοι για Μητρετώδη-Κούκλατζη: Τι λένε τώρα. Ραγδαίες εξελίξεις;

“Καθαρά” φαίνεται πως είναι τα κινητά των δυο στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη. Συγκλίνουσες πληροφορίες από την Τουρκία, τις οποίες εξετάζουν στο ελληνικό Πεντάγωνο, αναφέρουν ότι δεν προκύπτουν δεδομένα που να στοιχειοθετούν την κατηγορία της κατασκοπίας. Το νέο σενάριο που φέρεται να επεξεργάζονται οι Τούρκοι είναι εμπλοκή των δύο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.Τα κινητά των δύο στρατιωτικών θα εξετάσει, πάντως, και ο Έλληνας τεχνικός εμπειρογνώμονας που θα μεταβεί στην Άγκυρα .

Με τις οικογένειες του Ανθυπολοχαγού και του ΕΠΟΠ Λοχία, που συνομίλησαν με τα παιδιά τους την Δευτέρα στις φυλακές της Αδριανούπολης, θα συναντηθεί, αύριο, ο αρχηγός ΓΕΣ παρουσία του υπουργού Αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας, Φώτη Κουβέλη.

Αφού το αφήγημα της κατασκοπείας δείχνει να καταρρέει, έρχεται στο προσκήνιο σενάριο για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών! – Γιατί και τα δύο σενάρια στερούνται σοβαρότητας και ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των δύο παλικαριών που κρατούν το ηθικό τους ψηλά αυτές τις δύσκολες ώρες Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται σε τουρκικά χέρια εδώ και 12 ημέρες. Συγκεκριμένα από την 1η Μαρτίου του 2018, οπότε και συνελήφθησαν στον Έβρο. Από την πρώτη στιγμή, τα κινητά τηλέφωνα που είχαν πάνω τους έχουν βρεθεί στο επίκεντρο. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού ένα σενάριο που… αιωρούνταν από την πρώτη στιγμή ήταν αυτό της ενδεχόμενης κατασκοπείας.

Διαβάστε ακόμα:   Θεοφάνεια 2018: Το απόλυτο έπος στην Θεσσαλονίκη! Μπέρδεψαν το περιστέρι με τον... Σταυρό! (photos+video)

Συνεπώς τα κινητά που είχαν πάνω τους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα εξετάζονταν ενδελεχώς από τις τουρκικές Αρχές για να εξακριβωθεί αν υπήρχε υλικό που θα μπορούσε να στηρίξει τον ισχυρισμό της κατασκοπείας.

«Καθαρά» τα κινητά – Αλλάζουν… τροπάριο οι Τούρκοι! Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα μεταδίδει το onalert.gr, τα κινητά των δυο στρατιωτικών ήταν «καθαρά». Πληροφορίες από την τουρκία τις οποίες εξετάζουν με προσοχή στο Πεντάγωνο, αναφέρουν ότι δεν προκύπτουν δεδομένα που να στοιχειοθετούν την κατηγορίας της κατασκοπείας. Γι’αυτό φαίνεται πως οι τούρκοι αλλάζουν τροπάριο και επιχειρούν με υποβολιμαίες διαρροές στον Τύπο να στήσουν κατηγορητήριο για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών!

Βεβαίως όσο… αστείο μοιάζει το επιχείρημα ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν κατασκοπεία φορώντας την στρατιωτική παραλλαγή (!), τόσο αστείο μοιάζει και το επιχείρημα εμπλοκής σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, ενώ… δεν βρέθηκαν μετανάστες!

Το έχουμε ξαναπεί όμως: Η προσπάθεια του Ερντογάν να εκμεταλλευτεί πολιτικά την υπόθεση είναι παραπάνω από προφανής…

Διαβάστε ακόμα:   15 μαθήματα ζωής που κάθε μαμά πρέπει να δώσει στην κόρη της

Οι Έλληνες στρατιωτικοί και η… ελληνική ασπίδα! Την ίδια ώρα φαίνεται πως έρχεται η ώρα που θα αναλάβει δράση ο δράση ο Έλληνας, τεχνικός εμπειρογνώμονας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταβεί στην Άγκυρα μέσα στα προσεχή 24ωρα.

σκεται και ο Ακόλουθος Άμυνας της Ελληνικής Πρεσβείας. Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι συναντήθηκε δυο φορές μαζί τους στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Με τις οικογένειες των δυο στρατιωτικών που μετέβησαν σήμερα στην Αδριανούπολη για να τους δουν για δεύτερη φορά μετά την προφυλάκισή τους συνομίλησε και ο αρχηγός ΓΕΣ ο οποίος θα συναντηθεί αύριο μαζί τους. Παρών θα είναι και ο υπουργός, Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Άλλωστε τα νέα που φτάνουν από την Αδριανούπολη για την κατάσσταση των δυο στρατιωτικών οι οποίοι συμπληρώνουν την 12 ημέρα της κράτησης τους συνεχίζουν να είναι ενθαρρυντικά. Είναι καλά στην υγεία τους και με εξαιρετικά υψηλό ηθικό.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται και η Ένορκη Διοικητική Έρευνα. Αυτοψία άλλωστε στην περιοχή όπου πραγματοποιείται η περιπολία έκανε και ο ίδιος ο αντιστράτηγος Στεφανής. Εξέτασε μάλιστα με ιδιαίτερη προσοχή το σημείο όπου φέρεται να έχασαν τον προσανατολισμό τους οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί. Ένα σημείο στο οποίο εύκολα διαπιστώνεται ότι υπάρχει ιδιαίτερα πυκνή βλάστηση από την πλευρά του δάσους.

Διαβάστε ακόμα:   Τεράστια ανάσα: Δείτε μ' ένα κλικ εδώ αν θα πάρετε 1.000 ευρώ τα Χριστούγεννα!

Πηγή

More in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

To Top