Connect with us

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Medousa storm: Μια ασυνήθιστη κακοκαιρία στην καρδιά του καλοκαιριού

Μετά από τον Χούλ, ένα κύμα καύσωνα που θύμησε το καλοκαίρι του 2007, έρχεται ακόμη ένα δυνατό καιρικό γεγονός στην χώρα μας. Εξαιρετικά σπάνιο για την εποχή και το γεωγραφικό μας πλάτος, ο λόγος για την -Φθινοπωρινής υφής- κακοκαιρία με το όνομα Μέδουσα , που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από την ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ και από τα βόρεια , οπου ο θα γίνει συμπαγής , νεφελώδης και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές με μεγάλη διάρκεια και ένταση.Καταιγίδες επίσης θα εκδηλωθούν, με την πιθανότητα χαλαζόπτωσης να είναι σχετικά μικρή, θα έχουν όμως πολύ νερό. Μέχρι την ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, η ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑ θα δέχονται έντονες βροχές. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει θεαματική , σε επίπεδα Οκτώβρη, μην θυμίζοντας σε τίποτε οτι βρισκόμαστε στην καρδιά του ελληνικού καλοκαιριού. Οχι όμως για πολύ, καθώς από ΤΡΙΤΗ ο καιρός βελτιώνεται παντού με την θερμοκρασία να ξανανεβαίνει σε καλοκαιρινά επίπεδα προς τα τέλη της εβδομάδας.

Διαβάστε ακόμα:   Οι τελευταίες στιγμές του Στέλιου Σκλαβενίτη! Οι δραματικές ώρες στην εντατική!

ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ :

⛪️Προσωποποιημένες λαμπάδες με Όνομα & ευχή 🔴 Πείτε μας το όνομα που θέλετε να χαράξουμε και χαρίστε ένα όμορφο δώρο στο βαφτιστήρι σας - Mairyland.gr
Περιοχές με Κόκκινο: Σε αυτά τα τμήματα ( ανατολική Θεσσαλία-Σποράδες, ανατολική κυρίως Ευβοια, ακτές Θερμαικού και η νότια οι βροχές που θα ξεκινήσουν από Κυριακή μεσημέρι μέχρι Δευτέρα βράδυ, θα έχουν ιδιαίτερα μεγάλη ένταση και διάρκεια. Θα πρέπει να θεωρηθεί σχεδόν βέβαιο οτι θα προκληθούν . Απομακρύνετε οχήματα κοντά σε χειμάρους, πάρτε μέτρα προφύλαξης. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και αποφύγετε να παραμένετε η να κατασκηνώνετε κοντά σε χειμάρους. Αναβάλετε κάθε εξωτερική δραστηριότητα το διάστημα αυτό. Βελτίωση του από την ΤΡΙΤΗ τα ξημερώματα.

Περιοχές με κίτρινο: Σε αυτά τα τμήματα, οι βροχές θα έχουν διάρκεια και ένταση, με αυξημένη την πιθανότητα να προκληθούν – κυρίως μικρής κλίμακας- πλημμυρικά επισόδεια. Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις την Κυριακή-Δευτέρα.

Περιοχές με πράσινο: Εδώ, οι βροχές ή και οι καταιγίδες, θα είναι πολύ ποιο τοπικές και δεν αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα σε γενικές γραμμές.

Διαβάστε ακόμα:   Ο άντρας ξεχωρίζει από την ψυχή την μπέσα και τα ντόμπρα λόγια του

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Ο Αστατος καιρός συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή το πρωί, δηλαδή παροδικές συννεφιές θα δίνουν μπόρες ή και μεμονομένες καταιγίδες. Ο καιρός εδώ θα επιδεινωθεί σημαντικά από την ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ με ισχυρές, γενικευμένες βροχές. Καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα.
Η κατάσταση είναι δύσκολη για την Χαλκιδική οπου εδώ θα έχουμε καταρακτώδεις βροχές από την ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ και μέχρι την ΔΕΥΤΕΡΑ το ΒΡΑΔΥ. Οσοι θα βρίσκεστε εκεί, κυρίως στα πόδια, περιορίστε τις μετακινήσεις σας και απομακρύνετε οχήματα που βρίσκονται κοντά σε χειμάρους, ρεματιές κτλ. Υποχώρηση της κακοκαιρίας από το ξημέρωμα ΤΡΙΤΗΣ οπου ο καιρός μετέπειτα θα επανέλθει στις καλοκαιρινές του διαθέσεις.


Πηγή: www.makeleio.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

To Top