Connect with us

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σκάνδαλο με θάνατο 4χρονης Μελίνας: Ποιος Υπουργός εμπλέκεται. Γιατί κρύβουν το πόρισμα;

Ποιος Υπουργός εμπλέκεται στον θάνατο της μικρής Μελίνας;Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας που είχε χάσει τη ζωή της τον Δεκέμβριο του 2015 έπειτα από μια επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.Αφορμή αποτέλεσαν οι καταγγελίες του Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή, ότι κρατούν τα πορίσματα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας στα συρτάρια για να συγκαλύψουν τις ευθύνες της αναισθησιολόγου – εξαδέλφης του Παύλου Πολάκη.

Οι καταγγελίες του Άδωνι

«Το πόρισμα ως δια μαγείας όχι μόνο έμεινε στο συρτάρι, αλλά ξαφνικά ως δια μαγείας πιέστηκε η επιθεωρήτρια να βγάλει από το πόρισμα τα κρισιμότερα εναντίον της συγγενούς του κ. Πολάκη.

Βέβαια και στο δεύτερο πόρισμα. Βέβαια και στο δεύτερο πόρισμα εξακολουθεί να τις ρίχνει όλες τις ευθύνες, όμως είναι πιο ήπια διατυπωμένες» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1, κάνοντας λόγο για δύο πορίσματα, έναν τον Μάιο του 2017 και ένα το 2018.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Γεωργιάδη στο πρώτο πόρισμα καταλογίστηκε βαριά «ιατρική αμέλεια» στην αναισθησιολόγο, συγγενή του Παύλου Πολάκη και «αμέλεια» σε καρδιολόγο και νοσηλεύτρια.

Ειδικά για την αναισθησιολόγο γίνεται λόγος για μη ορθή αντιμετώπιση του περιστατικού, για χρήση μεγάλων δόσεων αδρεναλίνης και ατροπίνης και μη γνώση δοσολογίας βασικών φαρμάκων.

Διαβάστε ακόμα:   Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν: Τι λέει ο ιδιωτικός ντετέκτιβ;

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει πως με «άνωθεν εντολή» το νέο πόρισμα ξαναγράφτηκε προκειμένου να «μαλακώσει» ως προς τις ευθύνες της αναισθησιολόγου και να μείνουν μόνο οι αναφορές για «βαριά ιατρική αμέλεια».

Στις καταγγελίες που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την υπόθεση Novartis, απάντησε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

«Δεν έχω καμία τέτοια υπόθεση στο γραφείο μου. Παρότι δεν έχω υπόθεση τέτοια, έχω ζητήσει και ενημερώνομαι για το πειθαρχικό. Γίνεται πειθαρχική προκαταρκτική, δεν έχει βγει απόφαση πειθαρχικού για να έρθει σε μένα για τη συγκεκριμένη γιατρό. Στέλνω έγγραφα και ενημερώνομαι συνεχώς. Αυτή είναι η αρμοδιότητά μου», τόνισε, σημειώνοντας πως δεν έχει αρμοδιότητα να ελέγχει το ΣΕΥΥΠ.

Λίγο αργότερα σε γραπτή δήλωσή της σημείωσε πως από την ενημέρωση που είχε από τον Γενικό Επιθεωρητή του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. προκύπτει ότι «δεν υπάρχουν πορίσματα για την απώλεια της μικρής Μέλίνας Παρασχάκη αλλά ενημερωτική έκθεση αποτελεσμάτων έρευνας.

Η οποία αναμένεται να παραληφθεί από τον Γ.Ε.Δ.Δ. τις επόμενες ημέρες και δεν εκδόθηκε νωρίτερα λόγω της αναμονής των αποφάσεων των Πειθαρχικών Οργάνων που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης και προκειμένου να διαβιβαστούν και αυτές στην αρμόδια Εισαγγελία που ερευνά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων υπαλλήλων» «Σε κάθε περίπτωση, δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση από οποιονδήποτε για την διεκπεραίωση, μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης» ανέφερε.

Διαβάστε ακόμα:   Έκτακτο: Φρικτό τροχαίο στην Συγγρού: Πεζός παρασύρθηκε από ΙΧ! Φωτογραφίες – σοκ.

«Η κ. Παπασπύρου ας γνωρίζει ότι μέσα και στις δύο εκδοχές του Πορίσματος αναφέρεται η διαρκή της ενημέρωση. Επίσης η ένσταση της κατά της αθωώσεως της νοσηλεύτριας.

Κλιμάκιο Ελέγχου για τις καταγγελίες των εργαζομένων ακόμη δεν έχει πάει δύο μήνες μετά» έγραψε απαντώντας στην κ. Παπασπύρου ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισυνάπτοντας καιαποσπάσματα των πορισμάτων που επικαλείται.

Πηγές του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας είπαν στο real.gr: «Τα δύο πορίσματα της μικρής Μελίνας που διακινούνται είναι χωρίς σφραγίδες και υπογραφές και είναι απλά προσχέδια. Υπήρχε πόρισμα του 2017 που είχε αποσταλεί στην Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου αλλά ανεπέμφθη διότι το πειθαρχικό αθώωνε νοσηλεύτρια.

Αναμενόταν η επανεξέταση από το ανώτατο πειθαρχικό που μόλις τις προηγούμενες ημέρες την ξανά αθώωσε. Ετσι το τελικό πόρισμα εστάλη σε 16 αποδέκτες, μεταξύ αυτών και στην κυρία Παπασπύρου, μόλις χθες».

Η πηγή διέψευσε τις πληροφορίες για αλλοίωση, με στόχο να ελαφρυνθούν τα συμπεράσματα για τις ευθύνες της αναισθησιολόγου – εξαδέλφης του Παύλου Πολάκη, ενώ υποστήριξε ότι η αποστολή του τελικού πορίσματος την Τετάρτη, έγινε συμπτωματικά στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και όχι λόγω των καταγγελιών Γεωργιάδη.

«Έχω μείνει κατάπληκτος, έχω πέσει από τα σύννεφα με αυτά που διαδραματίστηκαν χθες στη Βουλή», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη, ο Μάνος Παρασκάκης, πατέρας της 4χρονης Μελίνας, που έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2015 έπειτα από μία επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Διαβάστε ακόμα:   Τυπάρας δεν έχει το Θεό του! Δείτε τι πουλάει σε ελληνική ιστοσελίδα μαζί με το…αυτοκίνητό του (pic)

Σχολιάζοντας τη μετωπική σύγκρουση των Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη στην Ολομέλεια της Βουλής, και τα όσα ειπώθηκαν για την υπόθεση της κόρης του, ο πατέρας της ανέφερε ότι «μαθαίνω καταγγελίες, πράγματα που ούτε καν το περίμενα. Και δεν ήθελα να τα μάθω με αυτόν τον τρόπο.

Άκουσα για πορίσματα, άκουσα για πρόσωπα που κατηγορούνται ευθέως και άκουσα για πορίσματα που δεν έχουν έρθει στα χέρια μου και πιστεύω ότι είμαι ο πρώτος που έπρεπε να το μάθει και όχι να είμαι στο σκοτάδι τώρα σχεδόν τρία χρόνια, τόσο καιρό. Να μην έχω καμία πληροφόρηση από κανέναν, πάρα μόνο να το μάθω από την τηλεόραση».

«Ζητάω να μάθω ποιος φταίει, τι λάθος κάνανε και ποιοι ευθύνονται. Γιατί τόσο καιρό δεν έχουν πάει τα πορίσματα στους δικηγόρους μου, στον εισαγγελέα», αναρωτήθηκε ο πατέρας της άτυχης Μελίνας.

Πηγή: www.fimes.gr

More in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

To Top