Connect with us

Σχέσεις

Πώς να μετανιώσει που σε χώρισε – 6 Τρόποι!

Κάποιες από εσάς, ίσως, σκεφτείτε ότι λίγη σημασία έχει αν θα μετανιώσει ή όχι. Ποια από εμάς θα αδιαφορούσε γι’ αυτό που αισθανόμαστε αν συμβεί κάτι τέτοιο.

Σίγουρα δεν θέλουμε να μιλήσουμε για κάποιου είδους «εκδίκηση» λόγω του πληγωμένου εγωισμού μας, αλλά αυτό που θέλουμε είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη! Με μία δόση χιούμορ λοιπόν, νιώθουμε την ανάγκη να καταλάβει ο πρώην σύντροφός μας πως έκανε λάθος. Δεν εκτίμησε αυτό που είμαστε;

Δεν κατάλαβε πόσο σημαντικές ήμασταν στη ζωή του ή μήπως μας θεωρούσε δεδομένες; Ο χωρισμός είναι μία κατάσταση που μπορεί να ζήσουμε για διάφορους λόγους. Όταν μία γυναίκα αισθανθεί την ανάγκη να μετανιώσει ο πρώην γι’ αυτόν τον , πως θεωρεί ότι αδικήθηκε. Θέλουμε πολύ να μετανιώσει ένας άνθρωπος για την πράξη του όταν θεωρήσουμε πως δεν ζύγισε σωστά τα πράγματα και όταν εμείς έχουμε δώσει πολλά.

Στην πραγματικότητα η δικαίωσή σου μετράει περισσότερο για την αδικία που έχεις υποστεί
Αν μπει στο μυαλό μας η εκδίκηση τότε το πιο πιθανό είναι να μην αισθανόμαστε στο τέλος καλά με τον εαυτό μας, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα. Πώς να μετανιώσει που σε χώρισε; Υπάρχει μία λεπτή νοητή γραμμή την οποία αν την περάσουμε θα έχουμε τελείως αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

Έχουμε δει περιπτώσεις γυναικών που για να «μπουν στο μάτι του πρώην» χρησιμοποιούν περίεργες μεθόδους χάνοντας τελικά τον εαυτό τους και την αξιοπρέπειά τους. Ουσιαστικά, αυτό που θέλουμε είναι να καταλάβει ότι ήμασταν ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του. Κάποιες επιθυμούν κάτι τέτοιο ακόμα και αν δεν έχουν την πρόθεση κάποιας επανασύνδεσης.

Αυτή η περίπτωση έχει να κάνει με τον εγωισμό μας, την αξιοπρέπειά μας και γιατί όχι, με την αυτοπεποίθησή μας. Αυτό που θέλουμε είναι «δικαίωση»! Κάποιοι άνθρωποι έχουν την εντύπωση πως ένας χωρισμός θα καλυτερέψει την κατάσταση. Δηλαδή είναι μία δοκιμασία για να αντιληφθεί ο άλλος πως τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται είναι πως με έναν χωρισμό μπορεί να χάσεις τον άλλον για πάντα. Έτσι, λοιπόν, πριν αποφασίσουμε πως αυτή είναι η καλύτερη λύση ας δοκιμάζουμε και άλλα πράγματα.

Πώς να μετανιώσει που σε χώρισε – Τρόποι

1. Δεν χρειάζονται υπερβολές
Υπάρχουν κάποιες υπερβολές που κάνουμε οι γυναίκες στην προσπάθειά μας να δείξουμε πόσο καλά αισθανόμαστε μετά τον χωρισμό ακόμα και αν αυτό δεν ισχύει καθόλου. Νιώθουμε την ανάγκη να του δείξουμε με κάθε τρόπο ότι περνάμε πάρα πολύ ωραία, ότι χαμογελάμε ακόμη περισσότερο και πως τίποτα δεν είναι ικανό να μας πτοήσει. Με αυτόν τον τρόπο θεωρούμε ότι θα τον πικάρουμε και ότι θα πάρουμε το αίμα μας πίσω! Ουσιαστικά, με αυτές τις υπερβολές πιέζουμε τον εαυτό μας να λειτουργήσει με έναν τρόπο που δεν κατανοεί την δεδομένη στιγμή. Ένας χωρισμός είναι πάντα επώδυνος και περνάει ένα διάστημα μέχρι να ισορροπήσουμε. Κάποιες γυναίκες πιστεύουν πως αυτός είναι ένας τρόπος για να μετανιώσει! Στην πραγματικότητα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να του βγάλουμε στην επιφάνεια όλο τον εγωισμό και να πιστέψει πως τελικά πολύ καλά έκανε που μας χώρισε. Δεν χρειάζονται υπερβολές ούτε προς την μία άκρη αλλά ούτε και προς την άλλη. Δηλαδή, δεν χρειάζεται να δείχνουμε την πολύ χαρούμενη πλευρά μας αφού δεν μας αντιπροσωπεύει την δεδομένη στιγμή αλλά ούτε και να πέφτουμε στα πατώματα δίνοντάς του την αίσθηση πως ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να επιστρέψει σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Διαβάστε ακόμα:   Θάνος Ασκητής: Όλα αυτά που σκοτώνουν μια σχέση και πως θα τα αποφύγετε

2. Συνεχίζουμε να είμαστε ο εαυτός μας
Αν θέλουμε να πετύχουμε, σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής μας, μία συνταγή που δεν χωράει αμφισβήτηση είναι να είμαστε ο εαυτός μας! Έτσι, λοιπόν, δεν θα μπορούσαμε να μην μιλήσουμε για αυτό στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ένα λάθος που μπορεί να κάνει οποιαδήποτε γυναίκα, στην προσπάθειά της να διαχειριστεί έναν χωρισμό που δεν έχει επιλέξει, είναι να δημιουργήσει την εντύπωση πως θέλει να γίνει κάποια άλλη. Ουσιαστικά, αυτό συμβαίνει γιατί θεωρούμε πως δεν μας εκτίμησε. Δηλαδή επικρατεί η άποψη πως αφού ήμουνα πολύ καλή, σωστή απέναντι στη μου, έδειχνα κατανόηση τελικά με χώρισε άρα πρέπει να γίνω κάτι άλλο για να καταλάβει ο οποιοσδήποτε τι είχε και τι έχασε. Αυτό που καταφέρνουμε είναι να χαλάμε την προσωπικότητά μας στην προσπάθειά μας να βρούμε μία διέξοδο στον πληγωμένο μας εγωισμό. Σίγουρα όμως με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούμε να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Το πιο πιθανό είναι να τονώσουμε τις απόψεις του που τον έκαναν να μας χωρίσει. Νιώθουμε καλά μόνο όταν είμαστε ο εαυτός μας, με κανέναν άλλον τρόπο και με καμία ψεύτικη αντίδραση που δεν μας αντιπροσωπεύει. Βέβαια αυτό προϋποθέτει να ήμασταν ο εαυτός μας και μέσα στη σχέση μας! Για παράδειγμα, μας χώρισε γιατί δεν ήμασταν πολύ κοινωνικές. Ίσως να μην είναι αυτός ένας σοβαρός λόγος αλλά θέλουμε να δείξουμε τι εννοούμε ώστε να γίνει κατανοητό. Δεν χρειάζεται ξαφνικά να προσπαθούμε να τον κάνουμε να δει ότι είμαστε πάρα πολύ κοινωνικές μόνο και μόνο για να καταλάβει πως έκανε λάθος. Οτιδήποτε κάνουμε είναι καθαρά για την δική μας προσωπική εξέλιξη. Είμαστε αυτό που είμαστε και αυτό συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε.

Διαβάστε ακόμα:   Να χωρίσω ή να δώσω στον/τη σύντροφο που με απάτησε μια δεύτερη ευκαιρία;

3. Κρατάμε τις αποστάσεις
Οι αποστάσεις μετά από έναν χωρισμό είναι αυτές που μπορούν να μας βάλουν στην φάση να σκεφτούμε τι συνέβη, γιατί συνέβη και αν τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Ουσιαστικά, βοηθάει να ξεκαθαρίσουν λίγο οι σκέψεις μας. Το να κρατήσουμε κάποιες αποστάσεις είναι ένας τρόπος να τον κάνουμε να μετανιώσει. Ειδικά αν έχετε αντιληφθεί πως πιστεύει ότι θα είστε πάντα εκεί και πάντα θα κατανοείτε και θα περιμένετε. Κάποιες φορές βλέπουμε σε μία σχέση πολλούς μικρούς χωρισμούς και αυτό δίνει την εντύπωση ότι όσες φορές και να συμβεί το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Αν θέλετε να μετανιώσει πραγματικά που σας χώρισε κρατήστε τις αποστάσεις για όσο χρειάζεται ώστε να αντιληφθεί πως έναν χωρισμό δεν ακολουθεί πάντα μία επανασύνδεση. Κρατώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις θα βοηθήσουμε και τον εαυτό μας να ανασυγκροτηθεί και να διαχειριστεί καλύτερα αυτή την περίοδο. Κάποιες γυναίκες θεωρούν πως αν απομακρυνθούν θα τον χάσουν τελείως. Φυσικά και μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά τις περισσότερες φορές οι αποστάσεις δημιουργούν αυτό το κλίμα που βοηθάει και τους δύο να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις με μεγαλύτερη σοβαρότητα.

4. Δεν τον κατηγορούμε δεξιά και αριστερά
Μας χώρισε και θέλουμε να εκτονωθούμε! Με την πρώτη ευκαιρία κατηγορούμε τον πρώην σύντροφο ότι δεν εκτίμησε αυτό που έχει, τονίζουμε τα αρνητικά του στοιχεία και γενικότερα δημιουργούμε δεξιά και αριστερά ένα κλίμα που θεωρούμε πως εμάς μας ευνοεί. Βέβαια αυτός τελικά ο τρόπος δεν οδηγεί σε καμία εκτόνωση δική μας αλλά και δεν υπάρχει περίπτωση να μετανιώσει που μας χώρισε. Η ωριμότητα που θα δείξουμε μετά από ένα χωρισμό είναι αυτή που θα μας ανεβάσει τόσο ψηλά στα μάτια του ώστε να μετανιώσει για αυτόν τον χωρισμό. Ακόμα και αν νιώθουμε πληγωμένες, ακόμα και αν θεωρούμε πως έχει κάνει μεγάλο λάθος, καλό είναι να διατηρήσουμε το επίπεδο και να μην αρχίζουμε να εκτοξεύουμε κατηγορίες δεξιά και αριστερά για τον πρώην σύντροφό μας. Το μόνο που μπορούμε να πετύχουμε με αυτόν τον τρόπο είναι να θεωρήσει πως δεν τον εκτιμάμε και έτσι δεν χρειάζεται να μετανιώσει αφού, μάλιστα, το πιο πιθανό είναι να αισθανθεί ανακούφιση που «τελείωσε» μαζί μας.

5. Δεν συνεχίζουμε να μαλώνουμε
Αρκετά ακόμα και μετά τον χωρισμό δεν σταματούν να μαλώνουν. Λίγο ο εκνευρισμός, ο θυμός, η πίεση της κατάστασης δημιουργούν μία πιο επιθετική συμπεριφορά. Μας χώρισε και θέλουμε να καταλάβει πως έχει κάνει λάθος. Η επικοινωνία που συνεχίζουμε να έχουμε καταλήγει σχεδόν πάντα σε καβγά. Είναι καιρός να αλλάξουμε συμπεριφορά! Αρκετά ζευγάρια συνεχίζουν να επικοινωνούν μετά τον χωρισμό και είναι πολύ καλή ευκαιρία για συζητήσεις που δεν είχαμε τον τρόπο να τις κάνουμε νωρίτερα. Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία και κάνε τον να μετανιώσει που σε χώρισε! Κρατήστε ένα επίπεδο και βρείτε τις ισορροπίες σας.

Διαβάστε ακόμα:   Ένα λάθος κάνουν όλες οι γυναίκες και πρέπει να το σταματήσουν!

6. Προσέχουμε την εμφάνισή μας όπως πάντα
Κάτι που δεν ξεχνάμε οι γυναίκες για να μπορούμε να λειτουργήσουμε με αυτοπεποίθηση είναι η εξωτερική μας εμφάνιση. Μερικές φορές ένας χωρισμός μας δημιουργεί τόσο αρνητικά συναισθήματα και αυτό το αφήνουμε να φανεί και προς τα έξω. Θέλουμε να τον κάνουμε να μετανιώσει που μας χώρισε! Έτσι, λοιπόν, αν θέλουμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας αλλά και να πετύχουμε τον σκοπό μας, συνεχίζουμε να προσέχουμε την εμφάνισή μας. Το μόνο που δεν θέλουμε στην προκειμένη περίπτωση είναι να μας δει παραμελημένες. Δίνοντας προσοχή στην εμφάνισή μας θα αισθανθούμε πολύ καλύτερα και αυτό θα εκπέμπουμε!

Πώς να μετανιώσει που σε χώρισε – Συμβουλή
Όλα τα παραπάνω είναι ικανά να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τον σκοπό μας. Κάτι που πρέπει να προσέξουμε είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο θέλουμε πολύ να μετανιώσει που μας χώρισε! Θέλετε απλά να ικανοποιήσετε τον εγωισμό σας ή ελπίζετε σε μία επανασύνδεση; Αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία σκεφτείτε το καλά πριν κάνετε οτιδήποτε αφού μπορεί στο τέλος να βρεθείτε σε δύσκολη θέση. Πόσο άνετα θα αισθανόσασταν σε αυτήν την περίπτωση αν το μετάνιωνε και άρχιζε να σας διεκδικεί επίμονα; Αν πάλι ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία τότε πριν ακολουθήσετε τα παραπάνω σκεφτείτε αν πραγματικά η επανασύνδεση είναι η καλύτερη λύση. Για να μετανιώσει κάποιος που σας χώρισε θα πρέπει να αγαπάει την προσωπικότητά σας και αυτό που είστε! Έτσι, λοιπόν, δεν χρειάζεται να παίξετε κανένα «παιχνίδι» αλλά να είστε ο εαυτός σας. Το μόνο που θα ήταν καλό να προσέξετε είναι η ισορροπία στην συμπεριφορά και η ωριμότητα. Μερικές φορές, λόγω καταστάσεων, χάνουμε τον εαυτό μας μέσα σε μία σχέση και αυτό μπορεί να οδηγήσει στον χωρισμό.

https://www.dynamikhgynaika.gr

Continue Reading
You may also like...

More in Σχέσεις

To Top