Connect with us

Σκέψεις

Οικογένεια είναι οι άνθρωποι που ποτέ δε θα σου γυρίσουν την πλάτη

Έχουν σίγουρα περάσει πολλοί άνθρωποι απ’ τη ζωή σου. Κι όσο περνάει ο , θα περάσουν ακόμη περισσότεροι. Γιατί μεγαλώνεις μέρα με τη μέρα και μαθαίνεις σιγά-σιγά να ξεχωρίζεις τους αληθινούς απ’ τους σκάρτους. Διακρίνεις αυτούς που ήρθαν στη ζωή σου για να μείνουν απ’ τους περαστικούς, που δεν είχαν ποτέ σκοπό να γίνουν κομμάτι της. Θα σου μάθει πολλά η διαδρομή της αναζήτησης αυτών που θα ταιριάξουν με την πρώτη τα κομμάτια τους με τα δικά σου. Ασυνείδητά τους, λοιπόν, όχι μόνο θ’ αναζητήσουν, αλλά και θα εξασφαλίσουν με μεγάλη ευκολία μια θέση στην καρδιά σου.

Δε θα σου ζητήσουν αντάλλαγμα για την αγάπη τους κι ούτε θα βάλουν όρους και κανόνες στη που έχει αναπτυχθεί και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται μεταξύ σας. Μια σχέση της οποίας ο καρπός έχει ριζώσει βαθιά μες τις καρδιές σας. Κι αυτοί οι άνθρωποι θα γίνουν μια δεύτερη για σένα. Δε θα σας συνδέει κανένας δεσμός αίματος, αλλά θα σας δένει κάτι εξίσου σημαντικό. Μια φιλία της οποίας τα θεμέλια θ’ αποτελούνται από μεγάλες δόσεις ειλικρίνειας κι εμπιστοσύνης. Μια σχέση μοναδική, την οποία δε θα καταφέρει να φθείρει ο χρόνος κι οι δυσκολίες της καθημερινότητας.

Διαβάστε ακόμα:   Οι σερβιτόροι δεν είναι δούλoι

Γιατί η οικογένειά σου θα αποτελείται πάντα από ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να δουν τα σου να λάμπουν από ευτυχία και το χαμόγελο σου να φωτίζει τον κόσμο ολόκληρο. Είναι αυτοί οι ξεχωριστοί άνθρωποι, που δε θα διστάσουν να γίνουν το στήριγμά σου όταν χάσεις τη γη κάτω απ’ τα πόδια σου. Που θα γίνουν το σωσίβιό σου όταν αρχίσεις να βουλιάζεις κι η πυξίδα σου όταν χάσεις το μονοπάτι για έναν απ’ τους προορισμούς σου.

Δε θα σου γυρίσουν ποτέ την πλάτη και φυσικά, όταν οι ρόλοι αντιστραφούν και χρειαστούν την καθοδήγησή σου, θα’ σαι πάντα εκεί για να τους δείχνεις το δρόμο. Θα είστε συνεπιβάτες και στο όνειρο, αλλά και στον εφιάλτη, που αναμφίβολα θα βρεθεί στο δρόμο σας. Κι αν έρθει ποτέ η στιγμή να χωριστούν οι δρόμοι σας για λίγο, θα βρείτε ξανά ο ένας τον άλλο. Θα βρείτε τους εαυτούς σας και θα τους χάσετε αμέτρητες φορές, αλλά πάντα θα το κάνετε μαζί. Και θα μάθετε να συγχωρείτε, όχι μόνο ο ένας τον άλλο, αλλά και τους ίδιους σας τους εαυτούς.

Διαβάστε ακόμα:   Aχ, δεν είμαι καλά έχω κατάθλιψη...

Δε θα ΄ναι εύκολο το σας και θα βρείτε τους εαυτούς σας να διστάζουν κατά τη διάρκειά του. Αλλά η ανυπομονησία σας για το τι επιφυλάσσει το άγνωστο θα νικήσει κάθε φόβο κι αμφιβολία. Κι όσο πορεύεστε μαζί, δε θα σταματήσετε ποτέ να ρισκάρετε ό,τι έχετε και δεν έχετε για να γευτείτε κάτι διαφορετικό, κάτι πρωτόγνωρο. Που δε θα έχετε ίσως την ευκαιρία να συναντήσετε ξανά στο δρόμο σας.

Δε θα συναντήσεις πολλούς ανθρώπους σαν κι αυτούς. Κι όταν τους γνωρίσεις, θα το καταλάβεις με την πρώτη. Γι’ αυτό και πρέπει να κάνεις ό,τι περνάει απ’ το χέρι σου για να τους κρατήσεις στη ζωή σου. Έχετε κι οι δύο πολλά να μάθετε και ν’ ανακαλύψετε, μαζί. Σαν οικογένεια. Και δε θα σταθεί κανείς εμπόδιο στο δρόμο σας.

Γιατί, στην τελική, δε γεννηθήκαμε για να τα πάμε καλά με όλους. Θα υπάρξουν άνθρωποι που θα περάσουν απαρατήρητοι, θα υπάρξουν κι αυτοί που θ’ αφήσουν το σημάδι τους. Το σημαντικό είναι να βρούμε αυτούς που αξίζουν και να τους κρατήσουμε δίπλα μας, πάση θυσία. Αυτούς που δε θα μας γυρίσουν την πλάτη μόλις νιώσουν το σκοτάδι να πλησιάζει και θα κάνουν τα πάντα για να μας οδηγήσουν στο φως.

Διαβάστε ακόμα:   Απλά ζήσε. Τόλμησε. Κάνε λάθη. Αποδέξου. Πάλεψε. Χάσε. Κέρδισε.

Συντάκτης: Γεωργίου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in Σκέψεις

To Top