Connect with us

ΣΠΙΤΙΑ

Το σπίτι με την ωραιότερη θέα της Αθήνας βρίσκεται στο Λυκαβηττό

Είναι και μερικές κατοικίες που απολαμβάνεις να κοιτάς κάθε γωνίτσα τους γιατί σε προκαλούν να ονειρευτείς. Η θέα τους είναι το φυσικό αποτέλεσμα της καλής θέσης του οικοπέδου, η εκμετάλλευση όμως αυτής της θέας, η κατασκευής τους και το interior design, που συνδυαστικά μας κάνει να ονειρευόμαστε, είναι το αποτέλεσμα σκληρής και επίπονης προσπάθειας από την πλευρά τον μελετητών.

Η κατοικία που αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, βρίσκεται στους πρόποδες του Λυκαβηττού, φέρει την υπογραφή του studio re-new architects και έχει όλα τα στοιχεία που προκαλούν τον θαυμασμό και το όνειρο.

Η είσοδος βρίσκεται στο ενδιάμεσο επίπεδο και ανοίγει σε ένα ευρύχωρο χολ που  οδηγεί στο ενιαίο χώρο ημερήσιας διαβίωσης στον οποίο αναπτύσσονται το καθιστικό, η τραπεζαρία, η κουζίνα και το WC επισκεπτών.

Το ανώτερο επίπεδο αποτελείται κυρίως από το master υπνοδωμάτιο με en-suite μπάνιο και dressing room, ενώ το χαμηλότερο επίπεδο στεγάζει τα υπόλοιπα υπνοδωμάτια με τα μπάνια τους, ένα καθημερινό καθιστικό και βοηθητικούς χώρους.

Διαβάστε ακόμα:   Ζώδια: Τι μας περιμένει σήμερα, Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου;

Η Ντιάνα Μάρκου και η Λητώ Πιτυρή, προσπαθώντας να μειώσουν στο ελάχιστο τα οπτικά εμπόδια που περιόριζαν την υπέροχη θέα, αντικατέστησαν τα εξωτερικά κουφώματα με νέου τύπου προφίλ αλουμινίου λεπτής διατομής. Το αποτέλεσμα ήταν το αστικό τοπίο να διαπερνά το χώρο, μέσω των μεγάλων επάλληλων γυάλινων κουφωμάτων.


Η επιλογή των γήινων και απαλών χρωμάτων έγινε με γνώμονα την χρωματική ουδετεροποίηση των εσωτερικών χώρων, έτσι ώστε τίποτε να μην αποσπά την ματιά από την πρωταγωνίστρια θέα.

Το roof garden είναι οργανωμένο σε δύο ζώνες: Στη ζώνη του μπαρ και στην ζώνη του καθιστικού. Τα σκληρά υλικά είναι το χαρακτηριστικό της ζώνης του μπαρ και έρχονται σε αντίθεση με τα ζεστά στοιχεία του καθιστικού χώρου

Το μάρμαρο είναι το στοιχείο που κυριαρχεί στην ζώνη του μπαρ, ενώ το ξύλο, τα μαλακά υλικά και η προσεγμένη φύτευση, είναι τα στοιχεία του καθιστικού που ισορροπούν με την παρουσία τους την σκληρότητα του μαρμάρου, που έξυπνα χρησιμοποιείται και στο τραπέζι του καθιστικού, επιτυγχάνοντας ένα διάλογο μεταξύ των δύο ζωνών.

Έργο: Lycabettus ApartmentStudio: re-new architectsΑρχιτέκτονες: Ντιάνα Μάρκου, Λητώ ΠιτύρηΠεριοχή: Λυκαβηττός, ΑθήναΦωτογράφος: Παναγιώτης ΒουμβάκηςΚείμενο: Μίκα ΠαπαδοπούλουΠηγή: designhome

Διαβάστε ακόμα:   Φαίνεται σαν ένα μικρό παλιό τροχόσπιτο. Όταν όμως τράβηξε τον μοχλό; Όλα άλλαξαν!

Πηγή: www.dinfo.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in ΣΠΙΤΙΑ

To Top