Connect with us

Survivor 4

Survivor: Όλα όσα δεν είδαμε και δέκα πράγματα δεν θα τα δείξει ποτέ η κάμερα στους τηλεθεατές

Ζουν 24ώρες το 24ωρο στη ζούγκλα της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Κοιμούνται ακούγοντας τα κύματα και καταστρώνοντας στρατηγικές για την επόμενη μέρα. Τι συμβαίνει στο Survivor πίσω από τις κάμερες; Υπάρχει ψυχολογική υποστήριξη;

Πώς αποκαλούν οι παίκτες το συμβούλιο του νησιού; Ποιοι κανόνες ισχύουν σε θέματα υγιεινής; Τι προϊόν πλην του αντηλιακού χρησιμοποιούν για να γυαλίζουν τα κορμιά τους;

Κι όμως όλα όσα βλέπουμε τέσσερις ημέρες την εβδομάδα από το Survivor δεν μπορούν ν’ αποτυπώσουν όλα όσα συμβαίνουν πίσω από τις κάμερες. Υπάρχουν πολλά μικρά και μεγάλα που αναμφίβολα δεν μας δείχνουν, είτε γιατί έτσι θα χαθεί το μυστήριο γύρω από το παιχνίδι είτε γιατί ανήκουν στο παρασκήνιο.

Survivor και θέματα προσωπικής υγιεινής
Ας ξεκινήσουμε από την καθημερινή ρουτίνα. Δεν έχουμε δει ποτέ τους παίκτες να πλένουν τα δόντια τους. Μόνο στην ένωση αυτό συνέβη. Σύμφωνα με παίκτρια, οι survivors χρησιμοποιούν οδοντόβουρτσα όπως και ξυραφάκι οι . Αυτό δεν συμβαίνει άμεσα αλλά μετά το πρώτο δεκαήμερο. Σε απόλυτα φυσικά περιβάλλον και όχι σε βιολογική τουαλέτα όπως είχε γραφτεί ότι χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν κάνουν την ανάγκη τους οι παίκτες του Survivor. Η παραγωγή τους προμηθεύει με χαρτί , το οποίο δεν έχουν στην καλύβα τους. Ο Κόρο πάντως πριν την ένωση είχε επιλέξει ένα σημείο με θέα, το οποίο και μοιράστηκε με τον Τριαντάφυλλο. Όλα αυτά βεβαίως πριν γίνουν εχθροί.Σε άλλα θέματα υγιεινής όλοι οι παίκτες χρησιμοποιούν έναν νυχοκόπτη. Είναι προς κοινή χρήση και φυσικά δεν απολυμαίνεται. Φυσικά μπάνιο κάνουν στη θάλασσα, ενώ χρησιμοποιούν την άμμο για πίλινγκ. Πρόβλεψη υπάρχει για τις κοπέλες του παιχνιδιού τις δύσκολες ημέρες του μήνα, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν κανονικά στα αγωνίσματα.

Διαβάστε ακόμα:   Survivor 4 - trailer (18/04): Άγρια κόντρα ανάμεσα σε Καφετζή και Παππά - "Αν δε φύγει ο Τζέιμς δε θα ησυχάσω"

Σε ό,τι αφορά τα σώματα των παικτών που βλέπουμε να είναι λαδωμένα δεν είναι το αντιηλιακό που όλοι πιθανολογούμε αλλά το αντικουνουπικό. Εξάλλου στη ζούγκλα, όπου ζουν, είναι ένας τρόπος προφύλαξης από κάθε είδους ζωύφιο.

Ειδικό προσωπικό δίπλα στους survivors

Οι γιατροί είναι οι άγρυπνοι φρουροί των παικτών. Για παν ενδεχόμενο όποια ώρα της ημέρας. Επίσης, ψυχολόγοι είναι εκεί για ν’ ασχοληθούν με τις μεταπτώσεις στη διάθεση και στην ψυχική υγεία των διαγωνιζομένων, ειδικά μετά το ceremony, όπως αποκαλούν το συμβούλιο του νησιού οι παίκτες. Σημειωτέον η έλλειψη τροφής μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση προκαλώντας καταθλιπτικά συμπτώματα. Η ζωή στις καλύβες παρακολουθείται και καταγράφεται όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα

Δύσκολο το έργο των κάμεραμεν

Για το λόγο αυτό η ομάδα εργάζεται σε βάρδιες, ελέγχοντας τους διαγωνιζόμενους όλη τη μέρα ακόμα και τη νύχτα. Σε ότι αφορά τις συνεντεύξεις που δίνουν οι παίκτες, δεν μιλάνε απλώς μόνοι τους στην κάμερα. Υπάρχει απέναντί τους δημοσιογράφος πίσω από τις κάμερες, που τους κάνει ερωτήσεις για το Survivor. Συνολικά στο ριάλιτι επιβίωσης εργάζονται περισσότερα από 350 άτομα, τεχνικοί, δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες, ιατρικό προσωπικό.

Τους δίνουν βιταμίνες;

«Πριν από κάθε αγώνισμα τρώγαμε μία φέτα ανανά, μια μπανάνα κι ένα ενεργειακό αναψυκτικό γιατί ήμασταν σαν κοτόπουλα. Αυτό ήταν λίγο πριν το αγώνισμα, -20 λεπτά, εκεί περίπου», είχε δηλώσει ο Bο, ο οποίος συμμετείχε στο πρώτο Survivor που νίκησε ο Ντάνος. Φέτος δεν έχει αναφερθεί κάτι ανάλογο από τους συμμετέχοντες.

Διαβάστε ακόμα:   Survivor SpοiΙer 14/2: Αυτή η ομάδα κερδίζει σήμερα

Στιγμιότυπα από γυρίσματα του Survivor

Όσο για την καρύδα που καταναλώνουν σε μεγάλες ποσότητες, είτε ωμή είτε ψητή, αυτή αποτελεί μία αρκετά καλή πηγή ενέργειας, βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Τα 100 γραμμάρια καρύδας παρέχουν 354 , οι περισσότερες από τις οποίες προέρχονται από τα λίπη. Επομένως μπορεί να θεωρηθεί ως ένα θερμιδικά πυκνό τρόφιμο. Σε ότι αφορά τις προμήθειες αυτές είναι λιγοστές. Ένα κιλό ρύζι, μισό κιλό αλεύρι και ένα λίτρο λάδι την εβδομάδα, δίνεται σε κάθε καλύβα.

10 πράγματα που δεν ήξερες για το Survivor

Ενώ κάθεστε στο σπίτι και βλέπετε την εκπομπή, σας δίνεται η αίσθηση πως τα μέλη των ομάδων μπορούν να αλωνίσουν στην περιοχή τους και να περιπλανηθούν οπουδήποτε! Η πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Οι παίκτες είναι πολύ απομονωμένοι και πρέπει να παραμείνουν εντός συγκεκριμένων περιοχών.

Οι γιατροί είναι πάντα παρόντες. Όχι μόνο αυτό, αλλά υπάρχουν ψυχολόγοι που είναι έτοιμοι να ασχοληθούν επισταμένα με την ψυχική υγεία των διαγωνιζομένων.

Τα παιχνίδια έχουν από πίσω… ώρες προπόνησης! Μπορεί να φαίνεται πως κάποιος τους τα εξηγεί (σε εμάς ο ) όμως οι παίκτες έχουν περάσει κάμποση ώρα δοκιμάζοντας στρατηγικές για να βγάλουν καλύτερο χρόνο από τον αντίπαλο, βλέποντας πού να βάλουν το πόδι και το χέρι τους έτσι ώστε να γλιτώσουν κακοτοπιές.

Το κόλπο είναι να φανεί ότι όλα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι όλα έχουν σχεδιαστεί με την παραμικρή λεπτομέρεια. Και όταν πρόκειται για σχεδιασμό λεπτομερειών, δεν υπάρχουν πολλές παραγωγές που να το κάνουν καλύτερα από αυτή του Survivor, παγκοσμίως.

Διαβάστε ακόμα:   Survivor: Έξαλλος ο Acun με την οικογένεια της Μαριαλένας, της ζήτησε να σταματήσει αυτό που κάνει

Οι διαγωνιζόμενοι του Survivor παρακολουθούνται και καταγράφονται όλη την ημέρα, 24 – 7, και δεν είναι ποτέ μόνοι. Ποτέ. Ακόμη και τη νύχτα! Το πλήρωμα εργάζεται σε βάρδιες, τσεκάροντας τους διαγωνιζόμενους συνεχώς, ακόμα και όταν κοιμούνται.

Μπορεί οι παίκτες να πεινάνε, όμως καμιά φορά τρώνε κρυφά! Έχει διαπιστωθεί στα ξένα Survivor, πως πάντα, κάποιος παίκτης θα βρει τρόπο να… κλέψει φαί από το συνεργείο! Οι διαγωνιζόμενοι εχουν ενημερωθεί από πριν για τα ψάρια της περιοχής και ποια πρέπει να αποφεύγουν όταν ψαρεύουν.

Υπάρχει χημική τουαλέτα και κουτί πρώτων βοηθειών, όπως και κάποια απαραίτητα πράγματα για την υγιεινή τους. Επίσης έχουν κάνει ειδική συμφωνία για να έχουν μαζί τους μόνο ένα αντικείμενο – αυτό που στην Αμερική το αποκαλούν «luxury item».

Δεν κάνουν μπάνιο για καιρό. Για πολύ καιρό. Eκτός φυσικά αν δοθεί από την παραγωγή το ελεύθερο, μετά από μια πετυχημένη δοκιμασία, σαν «χάρη».

Το συμβούλιο φαίνεται διασκεδαστικό και γεμάτο ενέργεια, και τόσο γρήγορο! Οι παίκτες μιλούν, λένε κάποια πράγματα μεταξύ τους, καμιά φορά μαλώνουν και έπειτα άλλοτε παίζουν άλλοτε λύνουν . Αυτό που φαίνεται να διαρκεί μόλις δύο λεπτά παίρνει πραγματικά οπουδήποτε από 45 έως 90 λεπτά.

Ακόμη και αν οι παίκτες φέρουν τα δικά τους ρούχα στο νησί, δεν σημαίνει ότι μπορούν να φορέσουν ό, τι θέλουν. Οι παραγωγοί αποφασίζουν τι φορούν.

true.gr

Continue Reading
You may also like...

More in Survivor 4

To Top