Connect with us

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αλμυρές αυγοφέτες στον φούρνο με μπίρα αντί για γάλα: Μια πιο γκουρμέ εκδοχή του λατρεμένου σνακ

Πώς μια κλασική επιλογή μπορεί να αναβαθμιστεί αντικαθιστώντας ένα συστατικό με ένα άλλο.

Υλικά

  • 6 φέτες ψωμί,
  • 4 αυγά,
  • 3/4 φλ.τσαγιού γάλα,
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
  • πρέζα ζάχαρη,
  • 1/4 κ.γ. αλάτι,
  • πρέζα πιπέρι

Επιλογές να τις φάμε, ανάλογα με την όρεξη που έχουμε:

  • με γιαούρτι,
  • με φέτα,
  • με κίτρινα τυριά,
  • με πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση

  • Βάζω σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Τα χτυπάω με ένα σύρμα να γίνει αφράτο το μείγμα.
  • Κόβω και το ψωμί σε φέτες μέτριες όχι πολύ χοντρές.

Ο ένας τρόπος που τις κάνω είναι να της βάλω στο πυρέξ.

  • Ρίχνω από πάνω το μείγμα με τα αυγά και τριμμένα κίτρινα τυριά.
  • Έπειτα, βάζω λίγο βούτυρο από πάνω και τις ψήνω στους 230 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα για 10-12 λεπτά.
  • Πάντα ανάλογα με το φούρνο και με το πως τις θέλουμε.
  • Έτσι έγιναν μαλακές σαν σουφλέ.

Ο άλλος τρόπος είναι να τις αφήνω 1 λεπτό στο μείγμα με τα αυγά.

  • Τις βάζω σε λαδόκολλα πάνω στη σχάρα.
  • Έπειτα, βάζω ελάχιστο βούτυρο από πάνω και τις ψήνω στους 230 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 10 λεπτά ανάλογα με το πόσο ξεροψημένες μας αρέσουν.
Διαβάστε ακόμα:   Θρήνος στην Εύβοια: Μητέρα βρήκε το 3χρονο αγοράκι της νεκρό στην κούνια του!

Δείτε ένα βίντεο με μία συνταγή για αυγοφέτες στο τηγάνι χωρίς γάλα, αλλά με μπίρα: 

Πηγή: argiro.gr

Via : womantoc.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in ΣΥΝΤΑΓΕΣ

To Top