Connect with us

ΔΙΑΙΤΑ

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα μια σπιτική γρανίτα φράουλα!

Πανεύκολη και δροσερή, αυτή η γρανίτα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Όταν δεν βρίσκουμε φράουλες, μπορούμε να τη φτιάξουμε και με άλλα καλοκαιρινά φρούτα.

Υλικά

250γρ. φράουλες καθαρισμένες
4 κουτ. σούπας ζάχαρη ή φρουκτόζη
2 κουτ. σούπας νερό
2 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι ή μαστίχα ή καρύδα

Διαδικασία

 
Ζωδιάκια
Private group · 2,132 members
Join Group
Ελάτε και εσείς στην μεγαλύτερη παρέα για τα Ζωδιάκια μας. Καθημερινά αρθράκια και προβλέψεις για όλα τα ζώδια.
 

Πολτοποιείτε στο μούλτι τις φράουλες με τη ζάχαρη, το νερό και το λικέρ και δοκιμάζετε λίγο. Αν προτιμάτε τη γρανίτα σας πιο γλυκιά προσθέτετε επιπλέον ζάχαρη και χτυπάτε λίγο ακόμα να ανακατευτεί καλά.

Μοιράζετε το μίγμα σε φορμίτσες για παγωτό ξυλάκι και τις βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά ώστε να μπορέσετε να τις σερβίρετε σαν γρανίτα ξυλάκι.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, βουτάτε τις θήκες σε καυτό νερό για να χαλαρώσει η παγωμένη επιφάνεια της γρανίτας και να μπορέσετε να αφαιρέσετε με ευκολία τις θήκες.

Tips

Διαβάστε ακόμα:   Πεντανόστιμο ριζότο κοτόπουλου

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε κι άλλες γρανίτες ξυλάκι με άλλα φρούτα, όπως ροδάκινο, βερίκοκο, πεπόνι, καρπούζι κλπ. Θα πολτοποιείτε κάθε φορά τα φρούτα μαζί με λίγη ζάχαρη, λίγο λικέρ και λίγο νερό, ανάλογα την περιεκτικότητά τους σε νερό. Για παράδειγμα το καρπούζι δεν χρειάζεται καθόλου, οι φράουλες θέλουν ελάχιστο, το ροδάκινο λίγο, το βερίκοκο περισσότερο.

Μπορείτε επίσης να κάνετε δίχρωμες γρανίτες. Θα φτιάξετε την πρώτη, θα μισογεμίσετε τις θήκες με τον πρώτο φρουτοπολτό και θα τις βάλετε κατάψυξη για 2-3 ώρες. Μετά θα συμπληρώσετε το δεύτερο φρουτοπολτό, θα σκεπάσετε τις θήκες και θα τις βάλετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν τελείως.


Πηγή: www.athensmagazine.gr

Continue Reading
You may also like...

More in ΔΙΑΙΤΑ

To Top