Connect with us

Μαγειρική

Πανεύκολο cheesecake με μπισκότα Oreo

Νομίζετε πως για να φτιάξεις ένα σπιτικό cheesecake είναι σκέτος μπελάς; Μάλλον δεν είχατε τη σωστή συνταγή! Η Μάνια Ντέλου μας δείχνει πώς να φτιάξουμε το πιο νόστιμο γλυκό στον πιο γρήγορο χρόνο!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

Για τη βάση

  • 340 γραμ. μπισκότα Oreo
  • 110 γραμ. βούτυρο, και λίγο παραπάνω για να αλείψουμε το σκεύος

Για τη γέμιση

  • 750 γραμ. τυρί κρέμα η μασκαρπόνε
  • 200 γραμ. κρέμα γάλακτος, πλήρη
  • 2 κουτ.γλ. εσάνς βανίλιας
  • 65 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 140 γραμ. πραλίνα φουντουκιού

Πώς το φτιάχνουμε:

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε.
  2. Σε μια φόρμα αποσπώμενη (20εκ.) ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα. Στρώνουμε τη βάση όσο καλύτερα μπορούμε δημιουργώντας τοιχώματα τα οποία θα κρατήσουν τη γέμιση.
  3. Τοποθετούμε για μία ώρα στο ψυγείο.
  4. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη.
  5. Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζαχαρη άχνη, τη βανίλια, τη ζάχαρη άχνη και την πραλίνα φουντουκιού μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  6. Ενσωματώσουμε τα δυο μείγματα με απαλές κινήσεις.
  1. Χωρίζουμε τη γέμιση σε δύο μπωλ. Στο ένα προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε.
  2. Βγάζουμε από το ψυγείο τη βάση του cheesecake και ρίχνουμε τα δύο μείγματα εναλλάξ. Απλώνουμε με ένα κουτάλι.
  3. Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο για 2 ώρες.
Διαβάστε ακόμα:   Τσουρεκοκέικ με ζάχαρη και κανέλα!

ΠΗΓΗ

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Μαγειρική

To Top