Connect with us

Μαγειρική

Πατάτες φούρνου ογκρατέν με γιαούρτι: Μια κλασικά αγαπημένη συνταγή σε πιο light εκδοχή

Μερίδες: 4 / Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

  • 700 γρ. πατάτες
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 φλιτζάνια μπεσαμέλ, έτοιμη ή σπιτική
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 100 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

  • Σε ένα ρηχό σκεύος ρίχνετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό 5΄-8΄ και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αναμειγνύετε τα 2/3 από το τυρί με το μαϊντανό και αλατοπίπερο.
  • Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή με τη βασική συνταγή μας που θα βρείτε πατώντας εδώ. Απλώνετε σε πυρίμαχη, βουτυρωμένη, στρογγυλή φόρμα μια στρώση από την μπεσαμέλ, μια στρώση πατάτες. Από πάνω σκορπίζετε μερικά κρεμμύδια και λίγο από το μείγμα του τυριού-μαϊντανού. Επαναλαμβάνετε άλλες μια – δυο στρώσεις με τον ίδιο τρόπο
  • Προσθέτετε στην μπεσαμέλ που περίσσεψε τα αυγά, το γιαούρτι, το υπόλοιπο τυρί, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και την απλώνετε στην επιφάνεια του φαγητού. Σκορπίζετε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε στο φούρνο στους 200° C, 40′-45΄, μέχρι να ροδίσει και να κάνει μια ελαφριά κρούστα.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Μαγειρική

To Top