Connect with us

Μαγειρική

Τσουρεκοκέικ με ζάχαρη και κανέλα!

Σας φαίνεται περίεργη αυτή η συνταγή;; Και όμως θα τη λατρέψετε!

Για τη ζύμη….

  • 100 γρ ζάχαρη,
  • 125 γρ λιωμένο βούτυρο,
  • 2 μεγάλα αυγά,
  • 200ml χλιαρό γάλα
  • 2 κουταλάκια κανέλα,
  • 2 βανίλιες,
  • 1 φακελάκι μαγιά,
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι,
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Με τον γάτζο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά,το χλιαρό γάλα,τη μαγιά,την κανέλα και τις βανίλιες.

Πραγματική Επανάσταση! Χάσε 10 Κιλά Μέχρι το Καλοκαίρι απλά και Εύκολα!
  • Αφού τα χτυπήσουμε καλά προσθέτουμε το αλάτι και λίγο,λίγο το αλεύρι και χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και να μην κολλάει στα χέρια.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε μια ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  • Αφού φουσκώσει η ζύμη την πατάμε να ξεφουσκώσει και φτιάχνουμε μπαλάκια μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Σε ένα μπολ βάζουμε μια φλυτζάνα ζάχαρη και αρκετή κανέλα.
  • Σε ένα άλλο σκεύος λιώνουμε 100 γρ βούτυρο και βουτάμε τα μπαλάκια ένα,ένα μέσα στο βούτυρο και μετά μέσα στην κανελοζαχαρη.
  • Βάζουμε τα μπαλάκια μέσα σε φόρμα για κεικ και αφήνουμε μισή ώρα περίπου σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν!
    Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου!
Διαβάστε ακόμα:   Παίρνει μια Ντομάτα, την γεμίζει με Αυγά και Τυρί και την βάζει στο Φούρνο. Το τελικό Αποτέλεσμα; Θα σας τρέχουν τα Σάλια!

athensmagazine.gr

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Μαγειρική

To Top